26 Ekim 2013 Cumartesi

YUKSELENI BALIK OLAN BASAK BURCU

Merhabalar,
Bu postumda sizlere yine biraz benden bahsedeceğim. Titiz, evhamlı, mükemmeliyetçi, hatta o kadar mükemmeliyetçi ki bu zamana kadar yazdığı yazıları bir türlü beğenip paylaşmayacak kadar. Eğitim yıllarımda öğretmenlerim hep kompozisyonumun ne kadar iyi olduğunu söylese bile... Nerede kalmıştık? Mükemmeliyetçi, sorumluluk sahibi, nazik, detaycı, hassas, evcimen... Bu liste böyle uzayıp gider. Bunların yanında bir de Balık burcunun özellikleri eklenince tam olmuşum diyorum :) Duygusal, kıskanç, romantik...
Evet gelelim burc özelliklerimin bendeki açılımlarına ;
Başak kadını titizdir, yemek yerken tek tek lokmalara bakar bir şey var mı diye. Başkasının bardağından su içmez. Evinde kıl, tüy, saç peşinde bir avcı gibidir. En büyük yardımcısı da Ikea tüy toplayıcısıdır :)


Temizlikten sonra evine ve yanına yaklaşılmaz. Parlamaya hazır bir ateş gibidir. Yemek yapmak işkence gibidir, çünkü 1 domatesi bile 5 kez yıkar. Arkadaşının bebeğinin emziğini bile her seferinde kontrol ederek verir bebişin ağzına :)
Başak kadını evhamlıdır, ay şöyle mi olacak? Ay böyle mi olacak? Hep pozitif düşünmeye çalışsa da çoğu zaman bu özelliği onu negatif etkiler :)
Mükemmeliyetçi özelliğimizden bahsetmiştik zaten yukarıda. Bir de özellikle dışarı çıkacağı zaman onu hazırlanma sürecinde izlemenizi öneririm :)
Başak kadını sorumluluk sahibidir, dışarı mı çıkacağım? Evde yemek var mı? Koca aç kalır mı? Eve erken dönmek gerek, uykusu bölünmesin. Tüh! Bugün yemeğini hazırlayamadım. Eyvah! Kaç gündür post yazamadım. Takipçiler bekler, koca bekler. Bir de ailemize bir bebek eklenince ne yaparım bilemiyorum :)
Başak kadını naziktir, birşey söylemeden önce 40 kez düşünür, acaba böyle söylersem onu kırar mıyım? Şöyle davranırsam kötü hisseder mi? Merci şekerim. Çok teşekkür ederim :)
Başak kadını detaycıdır, noktalama işaretlerinden sonra mutlaka bir boşluk. Vitrinimdeki eşyalar acaba çok mu göz yoruyor? Evi süpürdükten sonra şurada biraz saç mı kalmış?Avizemin tasarımını değiştirirken şuraya şöyle halıyla uygun bir kurdelemi bağlasak? :)


Başak kadını hassastır, her an ağlayabilir zira çok müsaittir ağlamaya. Sevinir ağlar, üzülür ağlar. Çok çabuk kırılır. Kocası ona ismiyle mi hitap etti? Hemen yüzü bozulur, gözleri yaşarır neden diye. Çünkü birbirlerine özel hitapları vardır :)
Başak kadını evcimendir, evinde ailesiyle mutludur. Ama bu demek değildir ki gezmeyi sevmez :)
Yukarıda da belirttiğim gibi bu liste ve açıklamalar böyle uzayıp gider ve siz okurlarımı da bir bıkkınlık alabilir. Bu yüzden tadında bırakmak en iyisi diye düşünüyorum. Kısacası her burç gibi başak burcu kadını da aslında mutluluğun peşindedir. Ve mutluluğa giden yol onu nereye çekerse, peşinden oraya kadar gitme azmini gösterir.
Herkese mutlu haftasonları... 




2 yorum: