23 Haziran 2014 Pazartesi

DOGRU MAKYAJ NASIL YAPILIR?



Tekrar selamlar herkese,
Bu yazımda size ünlülerin makyaj artisti olan Rıfat Yüzüak'tan süper makyaj tüyoları içeren harika geçen bir günü anlatacağım. Playdate Turkey ve KokoshAnne'mizin organizasyonu ile Kuruçeşme Mia Mensa'da gerçekleşen 'Oriflame ile günlük makyajın sırları' etkinliğinde buluştuk. Enfes bir kahvaltı eşliğinde Oriflame'in yeni makyaj markası olan The One ürünlerini Rıfat Yüzüak'tan uygulamalı olarak görme fırsatı bulduk. Hem de çok önemli tüyolarla birlikte ;)
İşte gündelik hoş bir makyajın sırları:
*Öncelikle nemlendiricimizi uygulamalıyız, püf nokta ise fırçayla. Nemlendiriciyi fırça yardımıyla uygulamak kan akışını hızlandırarak yüzümüzün tam olarak makyaja hazır olmasına imkan sağlar.
*Fondöteni doğru bir fon oluşturmak için çok ince kullanmamız gerekiyor. Gereğinden fazla sürülen fondöten sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterecektir. Fakat fondöten sürüp kapatamadığınız bölgeler olursa bunu kapatıcıyla destekliyoruz, fondötenle değil. Fondöten alırken dikkat edeceğiniz nokta cildinize yakın tonda olması ve fondöteni denemek için en uygun bölge dekoltenizdir. Yine fırçayla uygulanan fondöten hem az ürün kullanmanızı sağlayacak hem de ince sürülmüş fondöten akşama kadar da kalsa akmayacak. Fondöten kullanmayanlar yazın BB kremleri tercih edebilir.
*Benim de yanlış bildiğim bir şey göz altı kapatıcısı seçimi. Hep açık renk seçerdim ama öğrendim ki açık renk uygulanan kapatıcı şiş ve morarmış göz altımızı daha da ön plana çıkarıyormuş. Açık renk kapatıcı özelliğe sahip değilmiş :( Bundan sonra göz altı kapatıcımızı bir ton koyu alalım ki doğru görüntüye ulaşalım ve yine çok ince sürelim ki çizgi çizgi görünmesin.
*Pudramızı sadece parlama riski olan göz altımıza ve T bölgemize uygulamamız gerekiyor. Pudra seçerken de fondötenimizden 1 ton açık transparan pudra seçmeliyiz. Ayrıca göz altlarımıza uygulayacağımız transparan pudra ile topaklanma riskini tamamen yok etmiş oluyoruz.
*Maskaraya gelince hepimiz en iyi maskarayı arar dururuz ama bir türlü istediğimiz gibi birşey bulamayız değil mi? Sorun uygulamamızdaymış oysaki :) Maskaranın bir günahı yok :)) Maskarayı da az kullanacakmışız ki kirpiklerimiz kabarıp havalansın. Yoğun ve bastıra bastıra sürdüğümüz maskara kirpiğimizi düşürüp hacimli olmasını engelliyormuş.
*Gölgelendirme işlemi en zor gibi görünse de en kolay işlemmiş bence. Işıltısız mat bronz bir pudrayla, dudağımızı öne çıkartıp, yanağımızda çıkan elmacık kemiği boşluğumuza fırça yardımıyla çok rahat gölgelendirme yapabiliriz. Yine bastırmadan ve az ürün kullanarak tabbiki ;)
*Allığımızı en son uyguluyoruz. Allığımızı uygularken de cildimize uygun bir tonu elmacık kemiklerimizden şakaklarımıza doğru sürüyoruz.
Bu güzel etkinliğe beni de davet edip harika bir gün geçirmemi ve sizlere bu bilgileri vermemi sağlayan KokoshAnne'miz başta olmak üzere Playdate Turkey ekibi ve tatlılar tatlısı Özlem Girgin'e çok teşekkür ediyor ve Oriflame The One ürünlerini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum :)



Modelin makyajında kullanılan ürünler:
Oriflame Beauty Kapatıcı Kit
The One Color Impact Krem Göz Farı
Oriflame Beauty Kaş Seti
The One Volume Blast Mascara
The One IlluSkin Fondöten
The One IlluSkin Göz Altı Kapatıcısı
The One IlluSkin Pudra





Photos by Gaye Yön Photography

2 yorum:

  1. bu bloğu biraz daha profesyonelleştirmek lazım tema anlamında..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuza bende katılıyorum, zamanla inşallah, teşekkürler :)

      Sil